MENU
klinika
Dossier/ Pjesa e tretë

Shoqëria e prodhimit, sfidat

Dossier/ Pjesa e dytë

Shoqëria e shërbimeve kundrejt të prodhimit

Një element i rëndësishëm për t’u analizuar është se Shqipëria po krijon modelin e shoqërisë...

Kontrolli i karburanteve

Konfindustria: Ka rrezik për abuzime

Koncesioni për privatizimin e shërbimit të kontrollit të sistemit të aparateve matës të shitjes së...

''Lirija'' 1909

Të punojmë, prapë të punojmë

Ekonomia është baza e zhvillimit të një shteti, dhe kjo arrihet falë punës dhe përkushtimit...

Petro Qirias

Ekonomia dhe ligësia, puna e drejtësia

Në nr. 17 të 1909 në gazetën ‘’Korça’’ Petro Qirias shkruan disa nga premisat që...

Dominojnë italianët

6300 biznese të huaja në Shqipëri

Numri i bizneseve të huaja në Shqipëri u rrit gjatë vitit të kaluar. Të dhënat...

Fatura e aksidenteve

Mbi 12 milionë euro dëme në shtatë muaj

Aksidentet rrugore kanë shkaktuar mbi 12 milionë euro dëme. Sipas Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, në...

Linjat e gazit natyror

Nënshkruhet memorandum me Maqedoninë

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri priti sot në një takim zyrtar Ministrin e...

Përplasje vendimesh AMA-AKEP

“Lëmshi” me transmetimet televizive

Më datë 10 shtator, Shqipëria duhet të kalonte përfundimisht në epokën e transmetimeve televizive dixhitale,...

''Besa''

Shënime për ekonominë në mediat e kohës

Çfarë shkruante ‘’Besa’’ në Stamboll në 1908 për gjendjen ekonomike të Shqipërisë të atyre viteve?...

letër Ministrisë

Konsulli frëng, informacion për tregtinë në Shqipëri

Më 8 shkurt 1690, konsulli freng në Durrës, Komtë, i shkruan ministrisë së jashtme të...

Tregu i sigurimeve

Kompanitë fituan 7.5 mln euro në 2017

  Të gjitha kompanitë e sigurimit të jo-jetës e mbyllën vitin 2017 me fitim. Sipas...