MENU
klinika
Republikanët nuk e konsideruan rivalin e tyre

Mos e nënvlerësoni kurrë Joe Biden-in

Dhe jo ta shohë si konkurrente...

Bota mund ‘të zgjedhë’ të njëjtat rregulla si Kina!

Në fjalimin e tij në Kongres javën e kaluar, Presidenti i SHBA Joe Biden lidhi...

Një mesazh për Rusinë dhe Kinën...

Perëndimi nuk ka marrë fund ende!

Grupi i Shtatë demokracive perëndimore synon të nxisë  aleatë të rinj për t’iu kundërvënë sfidave...

Editoriali i The Guardian

Të Gjelbrit do të kenë në dorë fatin e Gjermanisë!

Kqto janë ditë të vështira për të qenë një gjerman “I gjelbër”. Muajin e kaluar,...

Nga The Washington Post

Biden duhet t’i shmanget “kurthit” të Luftës së Ftohtë!

Presidenti Biden argumenton se axhenda e tij ambicioze e brendshme – gjithsej rreth 6 trilion...

Strategjia për të nënshtruar vendet e dobëta

Kina dhe diplomacia e ‘kurthit të borxheve’

Burri i shtetit amerikan John Adams, i cili shërbeu si president nga 1797 deri në...

Pse dy vendet kanë raporte të mira midis tyre?

Afrimi i rrezikshëm Kinë-Rusi

Më 23 Mars, Ministri i Jashtëm kinez Uang Yi dhe homologu i tij rus, Sergey...

Nga Financial Times

Beteja e Biden-it sapo ka filluar!

Shumica e demokratëve që unë njoh janë të çuditshëm në lidhje me presidencën e Joe...

Nga The Guardian

Qëllimi i vetëm është dominimi!

Në fillim, ne kemi arritur, jo në një përplasje të civilizimeve, por në përplasje të...

Analiza

Rusia duhet trajtuar ndryshe!

Qasja e Presidentit Joe Biden për Rusinë është një thes i përzier. Së pari, ai...

Nga The Washington Post

Biden ka plane të mëdha për Amerikën, por…

Joe Biden, në fjalimin e tij të parë në një sesion të përbashkët të Kongresit,...

10 vjet nga vrasja e Bin Laden

Si u diktua “Sheiku i Terrorit” dhe çfarë ka ndryshuar për SHBA-të

“Helikopterët mbi Abbottabad në një të natës. Është një ngjarje e rrallë”. Kanë kaluar pikërisht...