MENU
klinika
Editorial i The Guardian

Rënia e murit të Berlinit dhe disa mësime nga historia

Nga The Washington Post

Macron ka të drejtë: NATO ka marrë fund

Në prag të 30-vjetorit të rënies së Murit të Berlinit dhe një muaj para se...

Këmbanat e alarmit po bien!

Së shpejti ky do të jetë problemi më i madh i Evropës!

Për më shumë se një vit, lufta proteksioniste e Presidentit amerikan Donald Trump kundër Kinës,...

Rënia e Murit të Berlinit

30 vjet pas, festë dhe ‘frikë’ në Gjermani

Gjermania shënoi 30-vjetorin e rënies së Murit të Berlinit që ndau Gjermaninë Lindore dhe Perëndimore,...

Nga Deutsche Welle

Europa ime: Muzeu i pamundur i komunizmit

Tre dekada pas rënies së Murit të Berlinit, dhe rrëzimit të diktatorit bullgar, Todor Zhivkov,...

Zotimi i presidentit turk

Erdogan: Nuk largohemi nga Siria derisa të ikin të gjithë

Turqia nuk do të largohet nga Siria derisa vendet e tjera të tërhiqen, u citua...

The Guardian

Bashkë me Britaninë, po “thyhet” edhe Evropa…

Më 3 dhjetor, drejtuesit e NATO-s, përfshirë Donald Trump dhe Boris Johnson, do të mblidhen...

George Soros/ Project Syndicate

Rritja e nacionalizmit pas rënies së Murit të Berlinit

Rënia e Murit të Berlinit natën e 8 nëntorit 1989 në mënyrë dramatike dhe të...

Nga The Washington Post

Jo më luftë tregtare! Një luftë teknologjie po vjen!

Presidenti Trump këtë javë dukej se po i afrohej një armëpushimi paraprak në luftën e...

Reagimi pas deklaratës së Macron

“NATO po vdes”, edhe rusët mendojnë njësoj si Macron

Presidenti francez, Emmanuel Macron, ka paralajmëruar vendet e tjera evropiane se NATO-ja po vdes për shkak të...

Nga Deutsche Welle

Europa ende s’ka një zgjidhje për luftëtarët e ISIS

Turqia kërkon të kthejë në vendet e origjinës përkrahësit e IS-it. Ky njoftim e gjen...

Brexit

A do të ketë një marrëveshje përfundimtare para dhjetorit?

Udhëtimi i Britanisë përtej një largimi të mundshëm nga BE do të jetë i ndërlikuar...