MENU
klinika
Paralajmërim i emergjencave

Shenjat/ Kur duhet ndihmë mjekësore për fëmijën tuaj!

Osteomieliti

Infeksioni në kocka, shkaqet dhe trajtimi!

Osteomielititi është termi mjekësor për inflamacion në një kockë. Zakonisht shkaktohet nga një infeksion bakterial....

Testet dhe trajtimi

Të lodhur, dhe pa energji? Zbuloni çfarë e shkakton këtë gjendje!

Lodhja është një ndjenjë e pafuqisë, dobësisë ose mungesës së energjisë. Lodhja është ndryshe nga...

Kuron diarrenë dhe kallot!

E pabesueshme/ Arra shërben kundër rënies së flokëve!

Fruti i arrës përmban yndyrë deri në 60%; karbohidrate, albumin, fosfor, kalium, kalcium, etj. Është...

Trajtimi!

Keni dhimbje kronike? Mësoni si ti kontrolloni!

Ka dy lloje dhimbjesh: akute dhe kronike. Dhimbja akute tregon kur trupi është plagosur ose...

Kujdes fëmijën!

Probleme me të folurin – çrregullim neurologjik!

Sindroma Landau-Kleffner (LKS) është një çrregullim neurologjik i rrallë i fëmijërisë i karakterizuar nga një...

Hulumtimi

Afazia, çrregullim i të folurit/ Shkaqet dhe trajtimi!

Afazia është një çrregullim neurologjik i shkaktuar nga dëmtimi i pjesëve të trurit që janë...

Faktorët e rrezikut

Viruset, shkaktarët kryesorë të paralizave të fytyrës!

Paraliza Bell shkakton dobësi të papritur dhe të përkohshme në muskujt e fytyrës. Kjo e...

12 receta bimore

Parandaloni sëmundjet e zemrës me 2 kokrra molle në ditë!

Sëmundjet e zemrës janë të shumta dhe të ndryshme. Disa prej tyre i shkaktojnë të...

Si kryhet?

Keni mungesë totale të proteinave në gjak? Zbulojeni me këtë test!

Testi total i proteinave mat shumën totale të dy klasave të proteinave që gjenden në...

Sidroma 'Gilbert'

Ngjyrë e verdhë e lëkurës dhe e bardhë e syve? Shkaku!

Sindroma e Gilbert është një gjendje e zakonshme dhe e padëmshme e mëlçisë në të...

Simptomat

Varësi ndaj alkoolit? Mësoni çfarë po i shkaktoni organizmit

Për shumicën e të rriturve, përdorimi i moderuar i alkoolit ndoshta nuk është i dëmshëm....

Reklama