MENU
klinika
Virusi i rrezikshëm

Lëngjet që mund të transmetojnë HIV/AIDS

Masat paraprake

Si të parandaloni transmetimin e HIV?

Ka shumë mënyra për të zvogëluar rrezikun e transmetimit të HIV. Testimi është një hap...

Infektimi

Faktorët që rrezikojnë të rinjtë më shumë nga HIV/AIDS!

Njerëzit mund të jenë në rrezik të shtuar për të marrë infeksionin HIV në varësi...

Efekti mbi qelizat CD4

Shkatërrimi i qelizave nga infeksioni HIV

HIV infekton qelizat e bardha të sistemit të imunitetit të quajtura qeliza CD4 (të quajtura...

Ndërgjegjësimi

Kush e konceptoi Ditën Botërore të Sidës?

Dita Botërore e HIV/AIDS-it, e caktuar më 1 dhjetor që nga viti 1988, është një...

Kanceri kolorektal

Cilat mosha preken nga kanceri i zorrës së trashë?

Simptomat e kancerit të zorrës së trashë nuk janë gjithmonë të lehta për t’u njohur,...

Hipofosfatazia

Studimet për sëmundjen e rrallë!

Hipofosfatazia është një çrregullim i rrallë trashëguar që pengon zhvillimin e duhur të eshtrave dhe...

Statistika

Çfarë shkakton verbërinë e ngjyrave?

Disa njerëz kanë mangësi në vizionin me ngjyra, duke i bërë ato të shohin ngjyra...

Mjekimi

Bllokuesit e receptorit të angiotenzinës (ARB) janë barna që zvogëlojnë presionin e gjakut duke parandaluar...

E provuar

Femrat që konsumojnë këtë frut, lindin me lehtësi

Hurmat janë pemë frutore me origjnë nga Lindja, të importuara dhe të kultivuara gjerësisht në...

Vitiligo

Si parandalohen njollat e bardha në lëkurë?

Vitiligo është një sëmundje që shkakton në lëkurë humbjen e ngjyrës së saj dhe krijohen...

Sindroma Sjogren

Sindroma e Sjogren është një sëmundje kronike autoimune që shkakton shkatërrimin e gjëndrave  që prodhojnë...

Reklama