MENU
klinika
Fidem, ekspozita e parë e artistit

Të besosh si Greg Rama!

Liria e besimit në Zot

Simon Jubani dhe Mesha e Parë

Nga Andreas Dushi Pas një ndalimi prej thuajse tre dekadash të çdo funksioni e shërbese...

Faktori shqiptar të marrë përgjegjësitë

‘Referendumi dhe identiteti shqiptar në Maqedoni’

Konferenca Referendumi dhe identiteti shqiptar në Maqedoni organizohet nga Qendra për marrëdhënie ndërkombëtare e studime...

Maliq Hajrullahu

Shqiptari që krijoi tregun e antikuareve në Paris

Nga Luan Rama Një Princ shqiptar në Paris? Kur dhe në ç’kohë? Vallë bëhet fjalë...

Ergys Mërtiri

Tv, mjet i “shkatërrimit” në masë?

Televizioni është konsideruar nga shumë studiues si një prej faktorëve dominues të shkatërrimit kulturor të...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 13 shtator?

1789 – Qeveria e Shteteve të Bashkuara mori kredinë e saj të parë. Paratë u...

Fjalimi madhështor

Njeriu sipas Ayn Rand

Një ndër fjalimet më madhështorë e domethënës të shkruajtur ndonjëherë. Kjo pjesë është marrë nga...

Hanah Arendt

Filozofja kundër totalitarizmit

Hanah Arendti është një nga filozofet më të përkushtuara kundër totalitarizmit dhe regjimit nazist në...

Kur përkthehej Enver Hoxha në takimin me Mao Ce Dun-in

” Arti i përkthimit gojor dhe Ankthet e përkthyesit”

” Arti i përkthimit gojor dhe Ankthet e përkthyesit” nga prof Eshref Ymeri “Në Konferencën...

‘’Zoti vdiq’’

Friedrich Nietzsche (Fridrih Niçe) 1844 –1900, nihilizmi shpëtues

Friedrih Niçe, djalë i një prifti protestant, u lind më 15 tetor 1844 në fshatin...

Nga Arlind Farizi

Njëriu me telefon në dorë, Semantika e gishtit

Ti je i shqetësuar. Shqetësimi yt nuk është ai para 10 viteve. Ti je një...

Noam Chomsky

“Populli po revoltohet kundër elitës që e ka mashtruar”

Përktheu Migena Elezi Profesori dhe gjuhëtari përshkruan kohën në të cilën po jetojmë: “Rritja ekonomike...

REKLAMA