MENU
Çmimet Nobel

Allison dhe Honjo, “Nobeli” i Mjekësisë për 2018-n

Aleksandër Stavre Drenova

‘Mirëbërësve Shkollës Normale të Elbasanit’

Një nga patriotët më të shquar shqiptarë Aleksandër Stavre Drenova (Asdreni) në vitin 1909 shkruan...

Oscar Wilde

Dorëshkrimet origjinale të “Portreti i Dorian Grej”

“Ai mund të shkruajë vetëm për fisnikë të jashtëligjshëm dhe telegrafistë pervers” shkroi një kritik...

Mehmet Kraja

“Turpi” i politikës

Titulli. Është i shkrimtarit nga Afrika e Jugut, J. M. Coetzee, i cili në romanin...

Ndarja e Çmimeve

“Vdekja e Dantonit” triumfon në FMT

Festivali Mbarëkombëtar i Teatrit përmbylli mbrëmjen e djeshme një rrugëtim 1 javor, manifest të vlerave...

Ambasador i këngës italiane në botë

Andrea Bocelli: Njeriu shikon qartë vetëm përmes zemrës

Këtë shtator ai mbushi plot 60 vjeç. Andrea Bocelli, ky ambasador i këngës italiane në...

Profil/ François Mitterrand

Piramida e Luvrit/ Njeriu që bëri të mundur ndërtimin e kryeveprës

François Maurice Adrien Marie Mitterrand (26 tetor 1916 – 8 janar 1996) ishte President i...

Letra në komunizëm

Ti aty në burg je njëqind herë ma mirë se unë!

Gjatë komunizmit Dom Simon Jubani bëri dhjetra vjet burg. Bashkë me të ishte edhe një...

Standardet e bukurisë që humbën

Kush ishte princesha me mustaqe, muza e poetit persian?

Në Persinë e shekullit të 19-të sa më shumë mashkullore të qe një grua, aq...

Rezolutë

Gjirokastra kundër pushtimit Italian

Në 28 maj 1920 populli i Gjirokastës del në shesh dhe proteston masivisht në lidhje...

Veprat

Nis Festivali MetroFest 2/ Çfarë do të ndjekim?

Festivali MetroFest 2, hap dyert për publikun në Teatrin Metropol nga data 3 deri më...

‘’Mbrojtja Kombëtare’’

Shqipëria e jugut midis feve dhe pushtuesve

Para një shekulli, në 1920 jugu i Shqipërisë ishte pra një konflikti midis feve myslimane...