MENU
klinika
Nga Niko Peleshi

Ne dhe Evropa përtej një rezolute

Opinion

Kur hedonizmi material qeveritar, ia huq lakorës së humanizmit njerëzor!

Nga Prof. Dr. Fadil Maloku 1. Si është e mundur që Qeveria e Kosovës (si...

Nga Alban Daci

Propozim: Shërbimi Konsullor ka nevojë për një riorganizim, decentralizim dhe dalje nga skemat klasike

Drejtuar: Këshillit të Ministrave Ministrisë për Europën dhe Punët e Jashtme; Ministrisë së Diasporës Shërbimi...

Opinion

Kur shqiptarët mbajtën meshë në Notre Dame të Parisit

Nga Ruben Avxhiu Zjarri shkatërrimtar që goditi dje Katedralen e famshme Notre Dame të Parisit,...

Opinion

Sonte s’dëgjohet Zonja e Parisit

Nga Nezir Kraki Kambanat e Notre Dame nuk dëgjohen më. Dritat anësore që kalimtarit ia...

Nga Mustafa Nano

Kush ka merak bashkimin kombëtar, duhet ta fillojë me gjuhën

Ne kemi një problem me gjuhën. Të vockël. Ndoshta edhe të madh. Duhet ta pranojmë...

Opinion

Pse mos me ik nga Kosova, kur këtë po e stimulojnë qeveritarët dhe oligarkët e politikës?

Nga Prof. Dr. Fadil Maloku 1. Një ndër shkaqet e arratisjes se të rinjëve nga...

Nga Nezir Kraki

Diaspora nuk kuptohet nga enklava e Prishtinës

Realitetet e diasporës shqiptare, e sidomos asaj të Kosovës, janë shumë shumë më komplekse se...

Nga Alban Daci

Diplomacia shqiptare dhe modeli i hebrenjeve

Shteti-Komb është një koncept i zhvilluar në fundin e viteve 800 dhe i kristalizuar pas...

Nga Mentor Nazarko

Si Enver Hoxha e fshehu rolin e Zogut në 7-Prill dhe ndërroi historinë e rezistencës!

A e dobësoi Enver Hoxha pozicionin e Shqipërisë në përplasjen me Greqinë në Konferencën e...

Nga Ela Daci

Diaspora kërkon Evropë

Nisma “Albanians for EU Forum” lindi nga dëshira për të ndihmuar, nëpermjet ndërmjetësimit, në procesin...

Nga Igli Tola

Lajme të këqija nga Ballkani

Prej disa ditësh po marr pjesë në një trajnim të BE-së me përfaqësues nga gjithë...