MENU
klinika
Vendimi

Si do bëhet kompensimi i faturave të energjisë

Gazsjellësi TAP

Investimet e huaja, gjysma në energjetikë

Energjetika ka dominuar investimet e huaja edhe në tremujorin e dytë të vitit. Sipas të...

Dossier/ Pjesa e tretë

Shoqëria e prodhimit, sfidat

Pra ashtu si në Shqipërinë e pas viteve 1990 shenjat tregojnë se ka një zhdrejtësim...

Dossier/ Pjesa e dytë

Shoqëria e shërbimeve kundrejt të prodhimit

Një element i rëndësishëm për t’u analizuar është se Shqipëria po krijon modelin e shoqërisë...

Dossier/ Pjesa e parë

Boll me qendrën, duhet amerikanizuar periferia

Nga Eugent Kllapi/ Qendra e Tiranës është sistemuar bukur pavarësisht trumpetave të opozitës dhe ngritjes...

Rritje me 20%

2.1 milionë turistë në gusht

Në muajin gusht Shqipërinë e vizituan 2.1 milionë vizitorë të huaj. Sipas të dhënave nga...

Tregjet që synojmë

Eurobondi/ Shqipëria në listën e tregjeve ndërkombëtare

Shqipëria është bërë pjesë e listës së tregjeve ndërkombëtare të kapitalit për blerje të Eurobondit....

Takimi në Bukuresht

Sejko: Borxhi privat nën kontroll

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, mori pjesë në takimin e 40-të të...

Modernitet dilemash

Sikur të isha djalë, apo sikur të isha vajzë?!

Nga Eugent Kllapi Moderniteti i shoqërisë shqiptare në rrugën për të pasur një demokraci normale...

Afro 30 mld euro në 20 vjet

Dossier/ Tregu i aksioneve që pret Bursën

Volumi i tregut të aksioneve në Shqipëri gjatë periudhës së tranzicionit ka arritur në afro...

Vitet e zhvillimeve

Sektori i ndërtimeve pëson rritjen më të madhe ndër vite

Sektori i ndërtimit që nga viti 2008 ka pësuar rënie sistematike deri në 2014-ën, por...

Eksodi i infermierëve

Dy mijë të larguar brenda 6 muajsh…

Këto dy vitet e fundit, bluzat e bardha të diplomuar në vendin tonë, po largohen...