MENU
klinika
Eleminimi i barrierave të Amerikës

Lindja po mendon të “rrëzojë nga froni” dollarin

Sa kemi humbur?

Tregta e jashtme/ Shqipëria ‘ftohet’ me Italinë

Nga shifrat që ka publikuar INSTAT, gjatë vitit 2019, Shqipëria ka krijur një “hendek” me...

Kursi

Bursa dhe këmbimi valutor, 19 Janar 2020

Këtë të dielë, euro nuk ka pësuar ndryshime të vlerës duke mbetur në nivelin e...

Dështimet e biznesit

Problemi më i madh që la pas 2019-ta

Problemi më i madh për ekonominë globale në vitin 2019 nuk ishte lufta tregtare midis...

Çfarë nuk dimë?

Marrëdhënia e gjatë e Indisë me Bankën Botërore

Banka Botërore është një burim jetik i ndihmës financiare dhe teknike për vendet në zhvillim...

Objektivi i Shqipërisë

Taksa ndaj Serbisë/ Kush është përfituesi i vërtetë?

Taksa që i vendosi Kosova produkteve të Serbisë, në fund të vitit 2018 ngjalli shumë...

Kompesimi i shtëpive

Përfitimet në bazë të anëtarëve të familjes

Familjet që kanë humbur shtëpitë nga tërmeti i 26 nëntorit nuk do të përfitojnë të...

Çfarë plani ka Gjermania?

Rregulla të ashpra kundër pastrimit të parave

Gjermania vendos rregulla më të ashpra kundër pastrimit të parave. Detyrim informimi për noterët Gjermania...

Po importet?

Rriten eksportet drejt Kosovës

Duket se gjatë vitit 2019 marrëdhënia tregtare misdis Shqipërisë dhe Kosovës ka pësuar një trajektore...

Leku 'godet' inflacionin

OKB pesimiste për ekonominë shqiptare në 2020

Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar perspektivën dhe situatën ekonomike botërore. Për Shqipërinë, OKB...

Nga ashpërsia për gramatikën tek...

Dhjetë fakte që ju ‘kanë shpëtuar’ për Adam Smith

-Ndërsa studionte në Kolegjin Balliol në Oksford, Smith nuk po tregonte interes në tryezën e...

Qyteti "klas"

Për çfarë njihet Dubai?

Dubai është i njohur për blerjet luksoze, arkitekturën moderne dhe një skenë të gjallë të...