MENU
klinika
Miniera e Artanës

Toka kosovare e pasur me ar dhe argjend

Raporti shqetësues i Forumit Ekonomik Botëror

Klima dhe humbjet natyrore kërcënojnë PBB botërore

Forumi Ekonomik Botëror dhe PwC kanë publikuar së fundi një raport aspak positiv mbi situtë...

Qëllimi i vërtetë i Kinës

Pas tre dekadash i ‘shterojnë fuqitë’

Ekonomia e Kinës u rrit vitin e kaluar me ritmin më të ngadaltë në pothuajse...

Tregtia e jashtme/ Sa janë rritur importet?

Turqia ‘zgjeron’ territorin në Shqipëri

Edhe pse me shkëmbimet tregtare me Italinë viti 2019 nuk u tregua shumë ‘bujar’, me...

Eleminimi i barrierave të Amerikës

Lindja po mendon të “rrëzojë nga froni” dollarin

Kina, Rusia dhe të tjerët nuk duan të mbështeten në financat e larta amerikane. Më...

Sa kemi humbur?

Tregta e jashtme/ Shqipëria ‘ftohet’ me Italinë

Nga shifrat që ka publikuar INSTAT, gjatë vitit 2019, Shqipëria ka krijur një “hendek” me...

Kursi

Bursa dhe këmbimi valutor, 19 Janar 2020

Këtë të dielë, euro nuk ka pësuar ndryshime të vlerës duke mbetur në nivelin e...

Dështimet e biznesit

Problemi më i madh që la pas 2019-ta

Problemi më i madh për ekonominë globale në vitin 2019 nuk ishte lufta tregtare midis...

Çfarë nuk dimë?

Marrëdhënia e gjatë e Indisë me Bankën Botërore

Banka Botërore është një burim jetik i ndihmës financiare dhe teknike për vendet në zhvillim...

Objektivi i Shqipërisë

Taksa ndaj Serbisë/ Kush është përfituesi i vërtetë?

Taksa që i vendosi Kosova produkteve të Serbisë, në fund të vitit 2018 ngjalli shumë...

Kompesimi i shtëpive

Përfitimet në bazë të anëtarëve të familjes

Familjet që kanë humbur shtëpitë nga tërmeti i 26 nëntorit nuk do të përfitojnë të...

Çfarë plani ka Gjermania?

Rregulla të ashpra kundër pastrimit të parave

Gjermania vendos rregulla më të ashpra kundër pastrimit të parave. Detyrim informimi për noterët Gjermania...