MENU
klinika
Një tregim i trishtë!

Ballkani, Berlini, Sofja, Praga dhe komisioneri hungarez

Nga The Economist

Demokracitë duhet të mësojnë sërish artin e mashtrimit!

Pesëqind manekinë zbarkuan në bregdetin francez natën e 5 qershorit 1944. Falë një pajisje të...

Dalje nga “rrethi vicioz”

Erdogan: Të hapim një faqe të re në marrëdhëniet me BE

Turqia dëshiron të përmirësojë marrëdhëniet e saj me Bashkimin Europian. Këtë e bëri të qartë...

Pavarësisht premtimit të tij…

Trump nuk arriti të mbrojë Amerikën!

Ndërsa ai pranoi nominimin Republikan për president në verën e vitit 2016, Donald Trump premtoi,...

Dhe si mundet një ditë, të ketë sukses…

Pse dështoi demokracia në Lindjen e Mesme?

Çfarë lloj represioni imagjinoni se duhet që një i ri ta bëjë këtë? “Kështu pyeti Leila...

Çfarë duhet të bëjë Biden?!

Përgjegjësia pas largimit të Trump

Si mundet Amerika të rindërtojë shtyllat mbrojtëse të demokracisë dhe të kërkojë që administrata e...

Opinion nga: Bob Bauer dhe Jack Goldsmith

Si mund të reformohet presidenca pas “rrënojave që la Trump?”

Opinion nga: Bob Bauer dhe Jack Goldsmith   Ligjet dhe praktikat tona post-Watergate për presidencën...

Nga The New York Times

Bota është plot sfida. Ja se si mund t’i përballojë Biden!

Opinion nga: Robert M. Gates   Administrata në hyrje në SHBA duhet të ndryshojë politikën...

Rreziku i luftës është i lartë...

Konkurrenca me Kinën mund të jetë e ashpër dhe e afërt!

Në qarqet e politikës së jashtme, është tanimë e ditur që Shtetet e Bashkuara dhe...

Ku ajo të jetë në krye...

Kina po përgatitet për një rend të ri botëror!

Pothuajse një vit më parë, Kina ishte origjina e koronavirusit. Në dy muajt e parë...

Analiza

Trump është ende “i nënshtruar” ndaj Putinit!

Në fillim të shtatorit, pasi lideri rus i opozitës dhe aktivisti anti-korrupsion Alexei Navalny u...

Nga The Washington Post

Si mund të “shërohet” demokracia amerikane!

Kurdoherë që një figurë e profilit të lartë arrestohet në Shtetet e Bashkuara, udhëheqësit politikë...