MENU
klinika
Shokon shkenca

“Truri nuk funksionon pa gjak”, studimi i ri hedh poshtë teorinë

Komplikimet e mundshme

Infeksionet bakteriale, trajtojini në kohë!

Çdokush mund të marrë një infeksion bakterial dhe të preket nga ethet e zjarrta, por...

Rekomandimet

Difteria, tetanozi, vaksina e kollës së keqe: Ç’duhet të dinë të gjithë!

Vaksinat e përdorura sot kundër difterisë dhe tetanozit (dmth., DT dhe Td) nganjëherë përfshijnë edhe...

Rekomandimi i mjekut

Sëmundjet bakteriale, kjo është vaksina e duhur!

Vaksinat Hib mbrojnë fëmijët e vegjël nga sëmundjet bakteriale të shkaktuar nga bakteret Haemophilus influenzae,...

Rreziku!

Mpiksjet e gjakut/ Kujdes, mos i nënvlerëso gjatë shtatzanisë!

Megjithëse gjithkush mund të zhvillojë një mpiksje gjaku, gratë janë në rrezik më të lartë...

Historia frymëzuese

Artriti nuk më ndaloi të bëhesha një zjarrfikës!

Nëse ju jeni duke qëndruar në një grup njerëzish, shanset për të dalluar dikë që...

Studimi i ri

Trajtimi i infertilitetit/ A ndikon në zhvillimin e fëmijëve?

Një numër gjithnjë e më i madh i prindërve të ardhshëm po i kthehen trajtimeve...

Parashkollorët dhe terapia

Alergjia e kikirikut, reagimet kërcënuese për jetën

Kikiriku është një nga shkaqet më të zakonshme të alergjive ushqimore. Një alergji nga kikiriku...

Statistikat

Hipertensioni po vret shqiptarët, 3800 persona infarkt çdo vit

Të dhënat e kontrollit bazë shëndetësor nga mosha 35-70 vjeç kanë nxjerrë në dukje sëmundshmërinë...

Raste të pashpjegueshme

Reaksionet alergjike lidhen edhe me mishin e kuq

Një alergji e rrallë e shkaktuar nga mishi i kuq që fillon pasi kafshohet një...

Këshilla

Si po i shkatërroni dhëmbët tuaj?

Dhëmbët janë kockat më të forta të trupit njerëzor. Përveçse luajnë një rol kryesor në...

Simptomat

Rrezik ndaj një tromboze, mësoni si ta parandaloni!

Shumë gjëra mund të shkaktojnë dhimbje dhe ënjtje në këmbë. Por nëse simptomat vijnë nga...