Menu
Rreziqet

Dhimbje shpine? Mësoni nëse keni nevojë për test imazherik!

Kujdes!

Harresa e shpeshtë, thjeshtë një gabim apo një problem serioz?

Të gjithëve na ndodh të ecim në dhomë dhe më vonë harrojmë pse kemi shkuar...

Studimi

Rozmarina ju ‘rikthen’ kujtesën!

Rozmarina është një bimë e cila është vlerësuar e shfrytëzuar për shekuj të tërë. Në...

Testi CRP

Infeksion në trup/ Zbuloni sa të mbrojtura i keni indet!

Një test proteinash c-reaktive mat nivelin e proteinës c-reaktive (CRP) në gjak. CRP është një...

Shkaku dhe simptomat

Puçrrat/ Mësoni nga ju vijnë çrregullimet e lëkurës!

Bulmus pemfigoid është një çrregullim i lëkurës i karakterizuar nga pucrrat. Shkaqet: Bulmus pemfigoid është...

Zbulojeni!

Sëmundja gjenetike e lëkurës/ E trashëgoni nga anëtarët e familjes

Hailey-Hailey është një sëmundje gjenetike e trashëguar mes anëtarëve të familjes me një shans 50%...

Faktorët që ndikojnë

Vaksinat për të rriturit. Mësoni për cilën prej tyre keni nevojë!

Vaksina për të rriturit rekomandohet bazuar në moshën tuaj, vaksinimet paraprake, shëndetin, jetesën, profesionin dhe...

Komplikimet e mundshme

Problemet me dallimin e ngjyrave, shkaqet dhe simptomat

Verbëria e ngjyrave është pamundësia për të parë disa ngjyra në mënyrën e zakonshme. Shkaqet:...

Përhapja

Alergjitë e syve, shkaqet dhe simptomat

Alergjitë e syve janë mjaft të zakonshme. Ato ndodhin kur sytë reagojnë ndaj diçka që...

Pasojat në organizëm

Enët plastike përmbajnë elementë të rrezikshëm kimik

Bisfenol A (BPA) është një kimikat i prodhuar në sasi të mëdha për përdorim, kryesisht...

Rezultatet

Doni të testoni metabolizmin e trupit? Analiza që duhet të bëni!

Paneli bazë metabolik është një grup testesh gjaku që jep informacion në lidhje me metabolizmin...

Çfarë tregon ajo?

Analiza e anioneve në gjak, kur duhet bërë me patjetër?

Një analizë e anionit është një mënyrë për të kontrolluar nivelet e acidit në gjak....