MENU
klinika
Libri-Dita Botërore-origjina

“E kam imagjinuar gjithnjë parajsën një lloj biblioteke”

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 23 prill?

34 – Jezu Krishti kryqëzohet, sipas Isak Njutonit. Më 1733, Njutoni bëri përllogaritjen e kësaj...

Urdhri i komandantit serb

“Të ndahen refugjatët shqiptarë në mysliman e të krishterë”

Oficeri serb do i drejtohej, Don Kelmend Spaqit: M’i ndaj myslimanet në njërën anë, e...

Nga Petrit F. Zeneli

Osman Gazepi, si realitet dhe si fenomen?!

Jo deformim historish personale, për të krijuar tipologji “gazepiane”! Kujdes, se edhe ne rrezikojmë të...

Ngjarje që trondisin historinë...

Pse vërsulet fshatarësia globale drejt një libri?

Viktor Hygo, Volter, Heminguej ose Xhorxh Oruell: pas çdo tronditjeje emocionale të një ngjarjeje, libri...

Sot e 300 vjet më parë

“Duam të shohim tokën e stërgjyshërve”

Të parët e tyre, mes dhimbjes e mallit, u zhvendosën larg trojeve shqiptare… Ata nuk...

Hora e arbëreshëve

Cilët ishin 12 prijësit firmëtarë të “Piana Degli Albanesi”

Dy nga dymbëdhjetë prijësit që krijuan “Piana Degli Albanesi” ishin edhe Antonino Roscia  (Andon Rroshi)...

VIDEO

Shqiptari në Ukrainë me mesazh të fortë: Gjaku ujë s’bëhet!

Të gjithë shqiptarët që jetojnë e punojnë në vende të ndryshme të botës ruajnë me...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 22 prill?

Për herë të parë në vitin 370 fillon ndërtimi i kështjellës së Bastijes qëllimi ishte...

Opinion

Agron Tufa, Viktor Hygo dhe Ramize Gjebrea

Nga Erl Kodra Romani “Viti 93” i Viktor Hygo (botuar në vitin 1874) është kryevepra...

Zgjimi i Enver…

’97-ta shqiptare vjen nga Spanja

Java Spanjolle e Letërsisë 2019, për ambasadën spanjolle në Tiranë vjen me shfaqjen, në datën...

Arbëreshët festojnë Pashkët!

Prej 500 vitesh mrekullojnë italianët me kulturë shqiptare

Pashkët edhe këtë vit janë festuar gjerësisht nga arbëreshët në Itali. Sikurse duket edhe nga...

REKLAMA