MENU
klinika
Traditë?!

Pse muslimanët përdorin emra të krishterë dhe anasjelltas?

I pëlqente muzika

S’donte të merrej me mjekësi, babai i ndërpret paratë!

Hektor Berlioz ishte kompozitor, shkrimtar dhe kritik françez. Ai lindi më 11 dhjetor 1803 në Brekun SeN-Ondré në Isère....

Shoqëria tradicionale

Pse gratë muslimane bëjnë dush pasi flitet për vdekjen?

Përgjithësisht, në kulturat perëndimore, njerëzit flasin në mënyrë mjaft të kursyer për vdekjen, për të...

Mihal Davidhi

Letra epike/ I shkruajti Enver Hoxhës që të mos mbyllte kishat

Mihal Davidhi, nga fshati Zhukë i Novoselës në Vlorë, në vitin 1967 ishte 19 vjeç...

 Shkrimtari Gazmend Kapllani

“I keqi i vetes”, trilli kafkian i letërsisë shqiptare

Në datën 10 dhjetor në darkë, në librarinë ‘Tirana Times’ u promovua libri i ri...

leximi postmodern

Smartfonët po ndryshojnë aftësinë e të lexuarit

“Leximi në smartfone po ndryshon aftësinë tonë të të lexuarit”, – shprehet neurologia Maryanne Wolf...

Luigji Pirandelo

Shkrimtari që lot me dramën njerëzore

“Para se të gjykosh jetën time apo karakterin tim vish këpucët e mia, ec rrugëve...

Pse e vendoste babai?

Çfarë simbolizonte fisheku në pajën e nuses?

Shumë dokumente, fakte dhe botime të ndryshme dëshmojnë se në shoqërinë tradicionale shqiptare marrëdhëniet seksuale...

Përvjetori i 86-të!

Robert Shvarc/ Përkthyesi gjerman me nënë nga Elbasani!

Robert Shvarc lindi në Sarajevë, më 10 dhjetor, 1932 nga një baba hebre nga Austria...

Fati i tmerrshëm i Samiut që nuk doli gjallë…

Shqiptari më i vuajtur në botë që bëri dyfishin e burgut të Mandelës!

(foto lart, ilustruese) Hyri në burg në moshën 24-vjeçare. Vdiq aty në moshën 67-vjeçare. Fotoja...

63-vjetori

Shkrimtari shqiptar/ Nismëtar i iniciativave qytetare!

Kim Mehmeti ka lindur në fshatin Gërçec të Shkupit në vitin 1955. Është i njohur...

Kush ishin fituesit?

Si sot në 1901, u ndanë për herë të parë çmimet Nobel !

Më shumë se 100 vjet më parë, pikërisht më 1 dhjetor të vitit 1901, janë...

REKLAMA