MENU
klinika
Kleopatra magjepsëse

Natën i dashuronte ndërsa ditën i vriste mizorisht

Si frymëzon kulturat rrëfimi

Pse është e rëndësishme të kujtojmë?

Si e përkufizojnë antropologët kujtesën kolektive? Pse është e rëndësishme të kujtojmë? Në rrugëtimin midis...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 17 prill?

1492 – Pas shumë negociatave, Kristofor Kolombi nënshkruan kontratën me Spanjën për të gjetur një...

"Katedralja e Parisit"

Hygoi do ta përshkruante me adhurim deri në fanatizëm

Franca e ka rindërtuar katedralen e saj legjendare edhe më parë. “Notre Dame” ka kaluar...

Leka i Madh vdiq pas 6 ditësh

Zgjidhet misteri që habiti historianët

Misteri vdekjes së Aleksandrit të Madh, që ka habitur historianët, mund të zgjidhet më në...

"Zonja jonë do të qajë për ne"

Nostradamus e tha 500 vjet më parë

Zjarri që shkrumboi një pesë jo të vogël të katedrales së famshme të Parisit, “Notre...

Fotografi-art-histori

Marubi dokumentoi për së pari Shqipërinë

Fotografia nuk është vetëm art, nuk përcjell vetëm kulturë. Fotografia është histori. Pikërisht për këtë...

Primo Levi - dëshmitari i një bote çnjerëzore

Pasioni pas shkencës dhe talenti i të shkruarit

Viti 2019, shënon njëqindvjetorin e lindjes së Primo Levit. Kimisti dhe shkrimtari na kujton ende...

Çarli Çaplin aktori i aktorëve

E qeshura është gjuhë universale

Ndërsa bota vuante pasojat e rënda të luftës I Botërore, shumë njerëz shihnin një rreze...

Notre Dame de Paris

Kryevepra gotike ruan vetëm strukturën…

Zjarri i madh që shpërtheu në katedralen Notre-Dame në Paris, nga punimet për restaurimin e...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 16 prill?

1346 – Në kuvendin e pashkëve në Shkup shpallet Perandoria serbe dhe Stephen Urosh IV...

Artur Rembo - poeti i mallkuar

“Shekspiri i mitur” i simbolizmit francez

Arthur Rimbaud, lindur në 20 tetor 1854, djaloshi-poet i parakohshëm i simbolizmit francez, shkroi disa...

REKLAMA