MENU
klinika
Opinion

Basha në Dibër!

Nga Salih Mehmeti

Skënderbeu nuk ishte as kryqtar e as zellot

Lufta e gjithsejtë e arbërve në mesjetë kundër invazorëve osmanë, sidomos në kohën e Skënderbeut,...

Nga Arben Kallamata

Një skandal – disa mësime!

Kryeministri i Kanadasë Justin Trudeau dhe Partia Liberale që kryeson janë përfshirë në një skandal...

Nga Alban Daci

Rudina Hajdari në dimensionin e kohës!

Së pari, dua të theksoj se nuk kam asnjë lloj konflikti interesi apo pushteti me...

Nga Kaltrina Ibishi

Sot nuk dua të festoj, por të protestoj!

8 marsi quhet kudo në botë dita e gruas, edhe gratë ndër ne e shpallin...

Nga Valerio Magrelli

PPP: Politika, pelikula, poezia

PIER PAOLO PASOLINI Nga Valerio Magrelli Një raft. Sikur të më duhej të shqyrtoja rritjen...

Nga Prof. Xhemaledin Salihu

Edhe Tito ishte i njohur me çështjen e Preshevës më 1944

Me rastin e bisedimeve Kosovë-Serbi dhe kërkesën e popullatës shqiptare që Lugina e Preshevës t’i...

Opinion

“Fake news”, kanë për qëllim destabilitetin e Shqipërisë dhe Kosovës

Nga Fadil Maloku 1. Fake news (apo lajmet e rrejshme) sot mund dhe duhet të...

Zgjedhjet në Tuz

Pushtetarët në Shqipëri e Kosovë të mësojnë nga Malësia e Madhe

Nga Rexhep Qosja Akademiku Rexhep Qosja ka reaguar pas fitores së shqiptarëve të Komunës së...

Opinion

Shqiptarët, duhet të përgatiten për një qasje liberale europiane

Nga Fadil Maloku 1. Skenës politike gjithëshqiptare, si ajri tani është duke i munguar një...

Opinion

Politikanët hibridë

Nga Lis Bukuroca Hibridizim është kur te kafshët, ose te bimët, kryqëzohet një lloj a...

Nga Niko Peleshi

Duhet të shkruajmë tregimin tonë

Nga Niko Peleshi Edhe fjalimet më optimiste për të ardhmen e vendit tonë, kanë për...