MENU
klinika
Nga Kaltrina Ibishi

Sot nuk dua të festoj, por të protestoj!

Nga Valerio Magrelli

PPP: Politika, pelikula, poezia

PIER PAOLO PASOLINI Nga Valerio Magrelli Një raft. Sikur të më duhej të shqyrtoja rritjen...

Nga Prof. Xhemaledin Salihu

Edhe Tito ishte i njohur me çështjen e Preshevës më 1944

Me rastin e bisedimeve Kosovë-Serbi dhe kërkesën e popullatës shqiptare që Lugina e Preshevës t’i...

Opinion

“Fake news”, kanë për qëllim destabilitetin e Shqipërisë dhe Kosovës

Nga Fadil Maloku 1. Fake news (apo lajmet e rrejshme) sot mund dhe duhet të...

Zgjedhjet në Tuz

Pushtetarët në Shqipëri e Kosovë të mësojnë nga Malësia e Madhe

Nga Rexhep Qosja Akademiku Rexhep Qosja ka reaguar pas fitores së shqiptarëve të Komunës së...

Opinion

Shqiptarët, duhet të përgatiten për një qasje liberale europiane

Nga Fadil Maloku 1. Skenës politike gjithëshqiptare, si ajri tani është duke i munguar një...

Opinion

Politikanët hibridë

Nga Lis Bukuroca Hibridizim është kur te kafshët, ose te bimët, kryqëzohet një lloj a...

Nga Niko Peleshi

Duhet të shkruajmë tregimin tonë

Nga Niko Peleshi Edhe fjalimet më optimiste për të ardhmen e vendit tonë, kanë për...

Nga Irena Beqiraj

Lufta me Oligarkinë!

Një vajzë e re e sapo martuar në fshatin fqinj, kthehet për disa ditë në...

Opinion

Policë e zëra që nuk janë të Lleshajt, por të Shqipërisë

Policët nuk janë të Lleshajt, por të Shqipërisë. Lleshaj identifikohet pa dyshim me policët që...

Nga Pëllumb Xhufi

“Këta politikanë të dështuar e gazetarë të frustruar nuk duan thjesht ikjen e Ramës”

Nga Pëllumb Xhufi Francesco Guccini është një këngëtar e poet i dashur italian, që u...

Opinion

Çfarë porositën “bedelët” e Këshillit Kombëtar të Sigurisë së SHBA-ve, në Prishtinë?

Nga Prof. Dr. Fadil Maloku 1. Më shqetëson pa masë, “ky farë insistimi” këmbëngulës i...