MENU
klinika
Opinion

Shqipja kjo gluhë hyjnore

Historia e Teatrit Kombëtar

Si u shndërrua në Teatrin e sotëm Kombëtar klubi i famshëm

Nga Mimika Luca Më 1 shkurt të vitit 1950, me vendim të qeverisë, kompleksi i...

Nga Mentor Nazarko

Pas Gruevskit, do ketë arrestime apo arratisje në Ballkan?

Arratisja e Gruevskit nga Maqedonia, jo thjesht prej vendeve se nga ka kaluar, është një...

Nga Salih Mehmeti

Takimi Putin-Thaçi nuk është “dimri i madh” për shqiptarët

Në filmin epik «Troy», skenaristi David Benioff vë në gojën e Odiseut (Sean Bean) këto...

Nga Ismail Syla

Kosova dhe harku i triumfit në Paris

Në kohën kur në Kosovë si ajri klimaterik ashtu edhe ai politik janë të zënë...

Mentor Nazarko

Shqipëria mund të diskutojë në NATO për kufijtë tokësorë me Greqinë

Ish ministri i Jashtëm grek Kotsias u shfaq përsëri. U rishfaq në një intervistë, e...

Opinion

Në vend të përkujtimit

Nga Sali Mehmeti Megjithë randsinë pivotale për identitetin kombëtar, Kongresi i Alfabetit në Manastir (1908)...

Opinion

Historia jonë me pasthirrmat ‘shyqyr’

Nga Salih Mehmeti  Përsiatjet joakademike mbi të kalumën tonë janë të mbërthyeme prej nji hermeneutike...

Opinion

Shtëpitë e Unazës duhet të shpërblehen një për një

Shoh më keqardhje banorët e Unazës që protestojnë, për të shtëpitë e tyre. Po kush...

Nga Mentor Nazarko

Rishikimi i historisë apo pajtim i vonuar nga Rama dhe jo nga Hoxha?

Nga Mentor Nazarko/ Pas zhvarrimit në New York sot po bëhet riatdhesimi në Tiranë i...

Nga Alban Daci

Populizmi politik, AK-ja dhe Jezuesi

Termi “populizëm” që në fillimet e tij e deri më sot është thuajse gjithmonë përdorur...

Nga Eleana Zhako

Stërgjyshes sime të shtrenjtë, Evdhokisë!

Ti vdiqe në 1994. Gjyshi, dhëndri yt, vdiq në 1992. Gjyshja, bija jote, vdiq në...