MENU
klinika
Deklarata

Grabitja Rinas/ Sejko: Dëmtojnë të gjithë ekonominë

Arben Ahmetaj apel BSH-së

Sejko: Një situatë destabilizimi ndikon në investimet e huaja

Guverntatori i Bankës së Shqipërisë Genti Sejko prezantoi në Komisionin e Ekonomisë raportin e BSH-së...

Raporti i BSH-së

Bankat “shtrëngojnë rripin”, kritere shtesë për kreditë

Në tre muajt e parë të vitit janë dhënë më pak kredi nga bankat e...

Faza e parë

Ulja e kostove të tregtisë, Banka Botërore jep 140 mln dollarë

Një projekt i ri, Projekti për Lehtësimin e Tregtisë dhe Transportit në Ballkanin Perëndimor do...

"Do vijojnë të rriten"

Ç’do ndodhë me detyrimet potenciale nga PPP? Raporti i BB

“Detyrimet potenciale nga PPP-të do të rriten në 2019”, kështu ka bërë me dije Banka...

Tabelat

Valutat i thonë “stop” rënies, ç’do ndodhë me transportin e parave?

Pas një rënijeje të fortë që pësuan javës që kaloi, duket se këtë javë valutat...

Mbledhjet e Pranverës të FMN dhe BB-së

Sejko: Ristrukturimi i bankave, do të rrisë kreditimin

Masat që ka ndërmarrë Banka e Shqipërisë për nxitjen konkurrencës dhe rritjen e kreditimit janë...

Goditja në ekonomi

Bankat, 2.9 miliard euro investim jashtë vendit

Bankat shqiptare kanë aktualisht 2,9 miliardë euro të investuara jashtë vendit ose gati një të...

Të dhënat

Monitorimi i kripto-valutave, çfarë kërkon FMN?

“Valutat digjitale kanë ndikim të dukshëm në operatorët në sektorin financiar”, kështu është shprehur drejtoresha...

Të dhënat

Kreditë me probleme, situata sipas Bankës së Shqipërisë

Bazuar në disa të dhëna të Bankës së Shqipërisë, vihet re se niveli i kredive...

Banka Boterore

Remitancat/ BB: Ku renditet Shqipëria në botë?

Shqipëria është vendi i 10-të në Europë sa i përket peshës që zënë remitancat në...

Përfundimet

GKSF: Sektori bankar u zgjerua, pavarësisht kursit të këmbimit

Grupi Këshillimor i Stabilitetit Financiar (GKSF) ka dalë në përfundimin se sistemi financiar në vend...