MENU
klinika
Ulen ritmet e zhvillimit

Kriza politike në Shqipëri dëmton ekonominë

Ç'kërkon BSH?

Ulja e euroizimit të ekonomisë

“Strategjia e deeuroizimit”, ishte kjo nisma që u mor një vit më parë nga Banka...

Statistikat e BSH

2018/ Investimet e huaja rekord në Shqipëri

Banka e Shqipërisë raporton se investimet e huaja direkte kanë thyer rekordin në fund të...

Statistikat e Bankës Botërore për 2019-ën

Ulet ritmi i zhvillimit ekonomik

Ritmet e zhvillimit ekonomik të Shqipërisë parashikohe në rënie nga ana e Bankës Botërore. Sipas...

Të dhënat

Rezerva valutore/ Çfarë synon Banka e Shqipërisë?

Banka e Shqipërisë synon të rrisë fitimet nga investimi i rezervës valutore të vendit. Sipas...

Të dhënat

Tregu i punës, Shqipëria thyen një tjetër rekord

Sipas disa të dhënave të bëra publike nga Banka Botërore dhe Instituti i Vjenës nga...

Shifrat

Bonot me rekord të ri, sa përqind bie interesi?

Rënia e interesave të bonove të thesarit ka prekur një rekord të ri këtë javë....

Tabela

Shqiptarët po varfërohen?

Sipas disa të dhënave të bëra publike për herë të parë nga Banka e Shqipërisë...

Të dhënat nga BB

Sa vende pune janë krijuar në Shqipëri?

Në raportin për “Trendet e Tregut të Punës në Ballkanin Perëndimor për 2019”, është vlerësuar...

Punësimi në të zezë

Raporti i BB për Shqipërinë

Bazuar në disa të dhëna të bëra publike nga Banka Botërore, në Shqipëri është alarmues...

BSH publikon rezultatet

“Skaneri ekonomik”/ Triliona lekë-borxhe

Për herë të parë, Banka e Shqipërisë publikoi rezultatet e një “skaneri” të ekonomisë shqiptare,...

Të dhënat

Kreditë e familjeve/ Ku e rendit Shqipërinë Banka e Austrisë?

Në një studim të fundit të Bankës Kombëtare të Austrisë bëhet me dije se në...