MENU
klinika
Jo robotët!

Revolucioni i katërt industrial fuqizon njerëzit

Qyteti kinez simbol ndryshimi

Nga tokë bujqësore në megaqytet

Në fund të viteve ’70, qyteti kinez i Shenzhenit kishte 30 mijë njerëz dhe vetëm...

Origjina: panxhari i sheqerit!

Makina e degradueshme biologjikisht

Automobilistika miqësore me mjedisin shpesh lidhet me automjetet elektrike ose hibride, apo me efikasitet të...

Studimet nga Harvard e pohojnë!

A janë milionerët vërtet më të lumtur?

Shprehja “Paraja nuk është gjithçka!” është ekuivalentja e shekullit të 21-të për “Nëse nuk kanë...

5 vende evropiane mungesë

Aeroportet më të ndërlidhura në botë

Në vitin 2017, linjat ajrore lëviznin mbi katër miliard udhëtarë, një numër që vazhdon të...

10% pesha në GDP

Përfitimet nga ulja e tarifave për remitancat

Remitancat përbëjnë një nga të hyrat kryesore financiare në vendet në zhvillim, e konkretisht në...

Agritekturë - termi gjithëpërfshirës

E ardhmja e bujqësisë?

Owe Pettersson ka punuar për sigurime dhe financa për dekada përpara se të bëhej shef...

Teknikë antike

Ç’po përdorin Kina, Japonia, Irani dhe Franca në vend të pesticideve

Rosat? Po, po, rosat! Kjo mënyrë antike e të bërit bujqësi po bëhet sërish popullore...

6.3 miliard tonë në 60 vjet!

Të zhytur në mbetje plastike

Imagjinoni këtë: të gjitha mbetjet plastike që kemi prodhuar peshojnë sa 25,000 herë Ndërtesa e...

Forcat digjitale

42% e tregtisë elektronike kalon nga Kina

Ekonomia digjitale e Kinës ka përjetuar rritje masive gjatë dekadës së fundit. Rreth 10 vjet...

Studimi që e provon

Liria ekonomike përmirëson jetën

Kur njerëzit janë të lirë të ndjekin atë që ka rëndësi për ta, aktiviteti ekonomik...

Dhe bukurinë e bashkëpunimit

Një shëmbëlltyrë e lashtë për tregjet e lira

Kampionët e tregjeve duhet të konsiderojnë përdorimin e tregimeve si shëmbëlltyrën e lugës së gjatë,...