MENU
klinika
Sa fitohet në ndërtim?

Kosto 33 mijë lekë, çmimi mesatar mbi 700 euro

Mjeshtrat e mëdhenj të mendimit

Trampolina që tmerri i “shkencës” Marksiste kaploi botën

David Rikardo është njëri prej ekonomistëve kryesor, në mos kryesori, i periudhës së klasicizmit. I...

Kursi i këmbimit

Leku ndal rënien ndaj euros

Të martën leku ka arritur të frenojë rënien në kursin e këmbimit me euron. Monedha...

Paradoksi me çmimet e prodhimit

Ulliri më i shtrenjtë, vaji më i lirë

Çmimet e ullirit janë rritur, ndërsa ato të vajit të ullirit kanë rënë. Ky është...

Sistemi Lidar

Çfarë ka më shumë Londra se njerëz?

Shumica e njerëzve kurrë nuk do të mendonin për Londrën si një pyll. Por në...

Minirrjetet!

1.1 miliard njerëz pa energji elektrike. Zgjidhja?

Arritja e qasjes universale në energji elektrike është thelbësore për zgjidhjen e shumë sfidave globale...

40 lopë në bord

Një fermë lundruese në këtë qytet evropian

Kur fillimisht dëgjoni fjalët “në det të hapur” në një diskutim mbi qëndrueshmërinë, mund të...

Kursi i këmbimit

Leku humbet pikë ndaj euros dhe dollarit

Leku humbi sërish pikë të hënën në kursin e këmbimit me valutat kryesore. Euro u...

Rreziku i investimit

Sa është norma optimale e fitimit në Shqipëri?

Në një ekonomi gjithnjë e më të globalizuar, një ndër çështjet më delikate për investitorët...

Zhvillimi i teknologjisë së informacionit

Një qendër inovacioni për fëmijët

Teknologjitë e Informacionit dhe Komunikimit (TIK) janë sot epiqendra e zhvillimit të ekonomisë dhe dega...

Zero jashtë Kinës e SHBA-së

Gjigantët më të mëdhenj të teknologjisë

Kompanitë e mëdha tanimë mund të gjenden kudo në botë. Për shembull, kompanitë masive të...

Pasuria një faktor

Gjermania ka qytetet më pak stresuese në botë

Qytetet gjermane kanë një numër shumë të lartë hapësirash të gjelbra, nivele të ulëta trafiku...