MENU
klinika
Nga 16 në 14 banka

Veneto shkrihet me Intesa, NBG me ABI Bank

Mendimtarët e mëdhenj/Adam Smith

‘Asnjë shoqëri nuk lulëzon, kur shumica e popullit është e varfër’

Adam Smith (5 qershor 1723 – 17 korrik 1790) është një filozof dhe ekonomist skocez....

Kursi i këmbimit

Bie dollari, euro e qëndrueshme

Kursi i këmbimit euro lek u shfaq i qëndrueshëm edhe gjatë ditës së enjte. Euro...

Sinjale për inflacionin

Nafta dhe uji rrisin çmimet e prodhimit

Rritja e çmimeve të naftës bruto i ka dhënë një shtysë çmimeve të prodhimit në...

Në skenë Klodian Allajbeu

Konkurrenca ‘nxin’ tregun ushqimor

Autoriteti i Konkurrencës ka gjetur abuzime të rënda nga kompania që administron tregun e shumicës...

Vendet ku shkon në burg

Sa të ashpër jemi me evazionin fiskal?

Në mandatin e parë, qeveria e majtë ndoqi një politikë të “kërbaçit” dhe ashpërsoi ndëshkimet...

115 mln euro borxhe

Albtelecom, dhembje koke për Ahmet Çalik

Albtelecom është zhytur në borxhe, ndërsa vazhdon të regjistrojë humbje në bilanc prej vitesh. Pasqyrat...

Siguria ushqimore

Serbia sjell sërish miell kafshësh…

Tjetër ngarkesë me miell e ardhur nga Serbia është bllokuar nga autoritetet shqiptare. Bëhet fjalë...

Mbajnë 15.88% të borxhit të brendshëm

Individët po investojnë më shumë në bono dhe obligacione

Pjesëmarrja e individëve në tregun e titujve të qeverisë shqiptare ka arritur një rekord historik....

Vetëm 3.9% janë me probleme

Bankat, 510 milionë euro kredi jashtë vendit

Kredia e dhënë jashtë vendit nga sektori bankar u frenua gjatë vitit 2017, por ngelet...

Agjenda, takimet, koha e lirë...

Si e shpenzojnë kohën drejtuesit e suksesshëm ekzekutivë?

Sigurisht që nuk është dhe aq magjepsëse: Ata shpenzojnë mbi 70% të kohës së tyre...

Britania në vendin e pestë

Vendi me popullatën më të arsimuar në botë?

Nivelet e arsimit të lartë po bëhen gjithnjë e më të rëndësishme, pasi globalizimi dhe...