MENU
klinika
Gojëdhëna

“Të çuditshmet” shqiptare, nga ritet e dasmave deri tek xhindet

Artistë kundër regjimit

Gazetarë, shkrimtarë e përkthyes, emrat që dënoi diktatura

Diktatura komuniste ka dënuar rreth 146 artistë të cilët janë të dokumentuar. Të qenit kundër...

Kujt i shkonte mendja!

S’e keni idenë se çfarë ndodhet poshtë Kishës së Shën Marisë në Elbasan

Kisha Shën Maria në Elbasan është një nga kishat më të vjetra ortodokse në Shqipëri....

Arkitekt Sinani

Shqiptari që i gjithë Stambolli përulet para ‘mrekullive’ të tij

Mimar Sinani ishte një jeniçer me origjinë shqiptare në ushtrinë e Sulejmanit për pjesën më...

Shenjti i Madh

Santa Klaus dhe historia që i ndodhi në Shqipëri

Nata e sotme përkon pikërisht me momentin kur përkujtohet Santa Klaus, plaku që i veshur...

Identitet ndërkulturor

Lahuta rizgjon polemikat në kombin shqiptar

Një nga elementët më thelbësorë në kulturën shqiptare është insturmenti i lahutës që mbahet si...

Eqrem bej Vlora

Flamuri i pavarësisë nuk ishte i Marigosë!

Këtë fakt, po e ilustrojmë me një narracion nga libri me kujtime të viteve 1885-1925,...

Kush do jetë kampioni?

Hakmarrje/ Creed, kundër djalit të Ivan Dragos!

Të gjithë ne i kemi parë sëritë e filmit “Rocky”, Rocky Balboa, interpretuar nga legjenda...

Personalitet Shkencor

Del në ankand “Letra për Zotin” e Ajnshtajnit

Albert Ajnshtajni ka qenë i distkuar shumë jo vetëm për shkencën por edhe për polemizmin...

Tomas Hobs

Fakte të habitshme për filozofin e famshëm

Tomas Hobs(Thomas Hobbes) është një nga filozofët më të shquar të Anglisë.  Ai lindi në...

Rainer Maria Rilke

Mjeshtri i vargut të dashurisë

“Unë sillem rreth Zotit, rreth kalasë antike, sillem prej mijëra vitesh dhe akoma nuk di,...

Djali i shqiptares

Sulltani i tmerrshëm që masakroi 19 vëllezërit

Arbëria ka pasur rol kryesor në drejtimin e Portës së Lartë, pasi në krye të...

REKLAMA