MENU
klinika
Për Fatos Arapin

Refleksion ndër petale të shtruara në vargjeve

Kur 300,000 votues janë baraz me 9 deputetë

Arrestimi i Gruevskit, si kripa në sallatën maqedonase

Nga Mentor Nazarko/ Zhvillimet e fundit në Maqedoni, kanë qenë zhvillime që kanë tërhequr vëmendjen...

Letërsia dhe realiteti

“Mbreti Lir”, “Xha Gorioi” dhe Azili i ri i Shkodrës

Me rastin e “Ditës Botërore të të Moshuarve” me datë një tetor, u inagurua në...

Nga Nezir Kraki

Shqipëria që s’po bëhet

Në Francë, para disa ditëve, një burrë u dënua me 300 euro gjobë për sjellje...

Nga Mentor Nazarko

Ç’duhet të bëjë Rama akoma për çështjen Rrahja, apo ‘Rrahja e Xhiselës’?

Çështja Xhisiela apo « Rrahja e Xhisielës » vazhdon ende me të drejtë të jetë në qendër...

Opinion

A kemi Strategji kombëtare dhe nga po shkojmë?!

(P.S. Besoj shumë në STUDENTËT, që e kanë sensin dhe nuhatjen e ndryshimeve në horizont…)...

Opinion

Mitingu, protesta dhe liderët despotikë

Nga Ndue Ukaj/ Frederik Rreshpja është poet i madh shqiptar, që ka kaluar nëpër burgjet...

Politikanët kosovarë

Nga brekëgrisur në kapitalista evropian!

1. Ata që mendojnë se fati ekonomik i zhvillimit të një shteti përcaktohet ekskluzivisht nga...

Opinion

Peshkopia, pa qeverisje dhe e lënë në harresë

1. Qyteti i Peshkopise, i vetmi qytet alpin ne Bote, i rrethuar me burime te...

Opinion

Mos e hani sapunin për djathë!

Nga Alion Çaçi/  Ishte njëherë një fshatar i cili, si çdo fshatar, dilte nëpër fusha...

Opinion

Në 29 do ta lë Tiranën dhe do të jem në Prishtinë

Nga Arli Minga/ “Korrigjimi i kufijve”, teza më e përfolur dhe e ndjeshme për opinionin...

Analizë

Çamërishtja, dialekti arkaik i shqipes…!

Nga Ervin Fetahu/ Gjuha, mrekulli dhuruar qenies njerëzore, askush nuk mund ta konkurrojë për nga...