MENU
klinika

"Receta e mamit"

Tavë me qepë të karamelizuara dhe djathë mozzarella

31.01.2020 - 15:33

Koha e përgatitjes: 25 minuta 

Koha e gatimit: 45 minuta

Receta për: 8 persona
Padyshim një ndër recetat më të veçanta që keni provuar. Mos përtoni, por eja dhe le të nisim menjëherë nga puna!

INGREDIENTËT

  • 10 lugë gjelle gjalpë pa kripë
  • 2 qepë të vogla të prera në rrathë të vegjël
  • 2 thelpi hudhra të grimcuara
  • 2 degë trumzë të copëtuara imët
  • 1 gjethe dafine
  • ¼ filxhan me verë të bardhë
  • 1 pako makarona, modeli sipas dëshirës
  • ½ filxhan me miell
  • 4 filxhanë me qumësht
  • 1 koncentrat pule
  • 2 filxhanë me djathë çedar të grirë imët
  • 3 filxhanë me djathë mozzarella të grirë imët

UDHËZIMET

  1. Në një tigan me nxehtësi mesatare, skuqni 2 lugë gjelle gjalpë. Shtoni qepët, hudhrat, trumzën, gjethen e dafinës dhe i përzieni mirë derisa qepët të karamelizohen. Ky proces mund t’ju marrë deri në 30 minuta kohë.
  2. Shtoni edhe koncentratin e pulës të tretur më parë në ujë dhe verën. I përzieni mirë të gjitha bashkë dhe më pas i hiqni nga zjarri.
  3. Në një tenxhere të madhe vendosni ujin me kripë të ziejë. Shtoni makaronat të ziejnë për gati 10 minuta.
  4. Më pas i kulloni dhe i lini mënjanë.
  5. Në një tigan vendosni qumështin për t’u ngrohur dhe më pas e lini mënjanë.
  6. Në një tenxhere tjetër skuqni 8 lugë gjelle gjalpë. Sapo gjalpi të ketë shkrirë shtoni miellin dhe e trazoni vazhdimisht, për gati 3 minuta.
  7. Gradualisht i shtoni qumështin, por ende vazhdoni ta përzieni.
  8. Tani i shtoni djathin çedar dhe mozzarella dhe i përzieni derisa ato të shkrijnë.
  9. Merrni një tavë dhe shtoni në të makaronat.
  10. Sipër i shtoni masën me qepë që përgatitët dhe në fund salcën me djathë.
  11. I përhapni mirë dhe e fusni tavën në furrë për 10 minuta në temperaturë 180 gradë.

Ju bëftë mirë!