MENU
klinika

"Receta e mamit"

Zupat e shtëpisë janë më të mirat!

25.01.2020 - 10:44
Koha e përgatitjes: 15 minuta 
 Koha e gatimit: 1 orë
Receta për: 4 persona
Embëlsirat janë gjithnjë të preferuara nga të gjithë. Kur vjen puna tek zupat nuk ka si të ndodhë ndryshe dhe t’i përgatisni ato në shtëpi është një ide brilante.

INGREDIENTËT

  • 1.5 litra qumësht
  • 2 të verdha veze
  • 10 lugë gjelle sheqer
  • 7 lugë gjelle niseshte
  • 1 lugë kafeje vanilje
  • 1 pako biskota të thjeshta të thërrmuara
  • Një grusht arra të thërrmuara
  • Kanellë

UDHËZIMET

  1. Në fundin e tasave të zupave formoni një shtresë me biskota të thërrmuara.
  2. Në një tenxhere ku keni vendosur për të zierë qumështin, shtoni të verdhat e vezëve që i keni rrahur më parë me sheqer dhe niseshte.
  3. E përzieni vazhdimisht masën derisa të trashet.
  4. Sapo të arrihet trashësia e dëshiruar shtoni vaniljen. E përzieni sërish.
  5. E heqim tenxheren nga zjarri dhe nisim mbushjen e kupave.
  6. I mbushim të gjitha me krem deri në gjysmë e më pas hedhim një shtresë me biskota të thërmuara.
  7. Më pas hedhim pjesën tjetër të kremit duke mbushur gjysmën e kupave.
  8. Në fund shtojmë sërish një shtresë me biskota të thërmuara edhe arra nëse preferoni.
  9. Pasi janë ftohur futen në frigorifer dhe zupat konsumohen të ftohta. Shijojini!

                                     Ju bëftë mirë!

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN