MENU
klinika

"Receta e mamit"

Buka me mollë, ajo që ju duhet për një ditë plot me energji!

22.02.2020 - 09:42

Koha e përgatitjes: 20 minuta

Koha e gatimit: 50 minuta

Recea për: 6 persona
Le t’i shtojmë bukës së zakonshme disa mollë, për të marrë në fund një shije të jashtëzakonshme!

INGREDIENTËT

  • 2 mollë
  • 2 gota miell
  • 2 vezë
  • 1/2 filxhan gjalpë
  • 1 filxhan sheqer
  • 1 lugë çaji sodë buke
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • 1 lugë çaji kanellë
  • 1/2 lugë çaji thelpi karafila

UDHËZIMET

  1. Ngrohni paraprakisht furrën në temperaturën 175 gradë Celcius.
  2. Në një tas shtoni gjalpin dhe sheqerin dhe përziejini ngadalë derisa të zbuten.
  3. Në një enë tjetër shtoni miellin, sodën e bukës, kripën, kanellën dhe karafilin. Shtoni në të edhe masën e gjalpit me sheqer dhe përziejini ngadalë.
  4. Më pas hidhni edhe mollët e copetuara imët dhe gatuajeni brumin me duar në mënyrë që të ngjeshet më mirë.
  5. Lyeni enën e pjekjes me pak yndyrë dhe vendosni në të brumin e përgatitur.
  6. Vendoseni në furrë të piqet për rreth 1 orë, derisa të marrë një ngjyrë kafe të errët.
  7. Pasi të jetë pjekur, largojeni nga furra, lëreni për 15 minuta dhe më pas mund ta largoni nga ena e pjekjes. Ju bëftë mirë!