MENU
klinika

"Receta e mamit"

Bukë me kërpudha dhe domate të thara

17.02.2020 - 15:18

Koha e përgatitjes: 15 minuta

Koha e gatimit: 50 minuta

Receta për: 5 persona
Me të veçantë, zorr se keni provuar!

INGREDIENTËT

  • 3 vezë
  • ½ gotë me vaj ulliri
  • 50 ml qumësht
  • 1 kungull të vogël të grirë imët në rende
  • 1 copë djathë të bardhë dhie
  • 4 domate të thara
  • 1 presh i grirë imët
  • 1 karotë
  • Pak kripë,rigon
  • 2-3 kërpudha të prera në copa të vogla
  • 350 gram miell
  • 1 zarf pluhur pjekjeje

UDHËZIMET

  1. Në një tas rrihni vezët me një mikser elektrik.
  2. Shtoni më pak vajin e ullirit, kosin, qumështin, kungullin, djathin, domatet, preshin, karotën, kërpudhat. Shtoni pak kripë dhe rigon.
  3. I përzieni të gjitha bashkë dhe në fund shtoni miellin dhe pluhurin pjekës.
  4. Pasi keni krijuar një masë kompakte e kaloni në një tavë.
  5. E fusni në furrë të piqet për 45-50 minuta në temperaturë 200 gradë. Ju bëftë mirë!