MENU
klinika

"Receta e mamit"

Çfarë të bëni me mishin e mbetur të pulës?

21.02.2020 - 15:52

Koha e përgatitjes: 20 minuta

Koha e gatimit: 15 minuta

Receta për: 6 persona
Një mënyrë perfekte për mishin e pulës të mbetur nga dje. Përgatiten shpejt, kollaj dhe nuk kanë ndonjë kosto të madhe!

INGREDIENTËT

  • 2 copa nga mishi i pulës të mbetur nga dje (copëtojeni me dorë)
  • 3 patate, të ziera, të qeruara dhe të shtypura
  • ½ filxhan çaji me lëng perimesh
  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • 3 thelpi hudhra
  • 1 qepë mesatare e grirë imët
  • Kripë, piper të freskët
  • ½ filxhan me bukë të grirë imët
  • 1 vezë e rrahur

UDHËZIMET

  1. Në një tas përzieni patatet e shtypura me lëngun e perimeve, pak kripë, piper dhe i përzieni mirë. I lini mënjanë.
  2. Në një tigan skuqni qepën me hudhrat në një nxehtësi mesatare.
  3. Shtoni majdanozin, kripën, piperin dhe i përzieni për 2-3 minuta. Shtoni mishin e pulës, lëngun e pulës të mbetur, i përzieni mirë dhe më pas i hiqni nga zjarri.
  4. Shtoni mishin e pulës tek patatet e shtypura. I përzieni të gjitha bashkë me dorë dhe filloni e formoni kroketat sipas formës që dëshironi.
  5. E kaloni secilën tek tasi me vezë dhe më pas tek ai me galetë.
  6. I radhisni në një tavë njëra pas tjetrës. Sipër i spërkasni me pak vaj ulliri.
  7. I fusni në furrë për 15 minuta të piqen, në 180 gradë. Ju bëftë mirë!