29.02.2020 - 10:00
Receta për: 5 persona
Për mëngjeset apo pasditet, reçeli i mollës përgatitur nga duart tuaja është kurdoherë një zgjedhje e mirë!
INGREDIENTËT
- 300 g sheqer
- 1 limon (lëkura dhe lëngu)
- 1 kg mollë të qëruara
- 1 panxhar i vogël
- 2 cm xhenxhefil
- 1 degë rozmarinë
- gjethe barbarozë
UDHËZIMET
- Pastrojmë mollët dhe i presim në feta të trasha.
- Panxharin e grini me rende.
- Në një tenxhere shtoni lëkurën dhe lëngun e limonit, sheqerin, xhenxhefilin dhe rozmarinën.
- Shtoni mollët dhe panxharin.
- I përzieni mirë dhe i lini të ziejnë për 20 minuta me temperaturë të ulët.
- Hiqni degën e rozmarinës dhe mbushni kavanozët duke shtuar nga një gjethe barbarozë.
- Kthejini me kokë poshtë derisa të ftohen plotësisht. I ruani në frigorifer ose në vende të errëta, larg dritës së diellit.