09.02.2020 - 15:49
Receta për: 6 persona
INGREDIENTËT
- 350 ml qumësht
- 2 vezë
- 150 gram miell
- ½ lguë kafe kripë
- 4 lugë gjelle krem djathi
- 1 pako ton peshku
- 1 filxhan misra
- 1 tufë rukola (e larë dhe e copëtuar në pjesë të vogla)
UDHËZIMET
- Në një tas shtoni miellin, vezët, kripën dhe i përzieni mirë. Gradualisht shtoni qumështin.
- Në një zjarr të fortë, ngrohni tiganin për krepa.
- Shtoni 1 garuzhde nga masa e lëngët e krepave dhe e rrotulloni tiganin në mënyrë që masa të hapet në të gjithë sipërfaqen e saj.
- E ktheni nga të dyja anët dhe sapo ta shihni që ka marrë një ngjyrë kafe të artë e hiqni dhe e lini mënjanë.
- Kështu veproni për të gjithë masën e krepave.
- Mbushja e tyre, bëhet sipas dëshirës tuaj.
- Në këtë rast Neps.al ju sugjeron t’i lyeni me pak krem djathi, i shtoni pak ton peshku, misra dhe 2-3 gjethe rukola.
- Më pas e palosni në katërt dhe shijojeni!