04.02.2020 - 16:26
Receta për: 4 persona
Një pjatë plot ngjyra dhe vlera që kombion perime të ëmbla në këtë rast: patate, panxhar të kuq, karota të cilat i shkojnë shumë pjatave të mishit.
INGREDIENTËT
- 2 patate amerikane
- 2 patate të ëmbla të vogla
- 4 patate vjollcë
- Karota (të verdha, të bardhë e portokalli)
- 4 panxharë të kuq
- 2 dega rozmarinë
- 4 thelpi hudhre
- Vaj ulliri e.v
- Kripë
UDHËZIMET
- Si fillim përgatisni perimet. Qërojini dhe pritini në shirita. Grini patatet vjollcë dhe panxharët.
- Lyeni me vaj një tavë dhe shtoni aty gjithë perimet.
- Shtojuni vaj ulliri e.v, kripë, piper, rozmarinë dhe hudhrat e shtypura me gjithë lëvore. Përziejini mirë me duar derisa të përzihen gjithë përbërësit.
- Piqini në 190 gradë për 50 minuta ose derisa perimet të jenë të pjekura mirë. Shërbejini të ngrohta.