MENU
klinika

"Receta e mamit"

Qofte krokante me kungulleshka, djathë e hudhra

26.02.2020 - 16:07

Koha e përgatitjes: 15 minuta 

Koha e gatimit: 20 minuta

Receta për: 4 persona
Aman sa të mira që janë. A nuk mendoni edhe ju kështu?

INGREDIENTËT

  • 2 kungulleshka mesatare (të lara dhe të grira imët)
  • 1 ¼ gotë me miell
  • ½ gotë më djathë çedar të grirë
  • ¼ filxhan me djathë parmixhano të grirë imët
  • 1 vezë e madhe
  • Pak kripë
  • 1 lugë kafe hudhër pluhur

UDHËZIMET

  1. Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
  2. Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër pjekjeje.
  3. Në një tas të madh kombinoni me radhë të gjithë përbërësit.
  4. I përzieni mirë me dorë dhe filloni e formoni disa toptha të vegjël.
  5. I vendosni me radhë njëra pas tjetrës tek tava. Duhet t’ju dalin gjithsej, 16 të tilla.
  6. I piqni për 20-25 minuta, derisa të marin një ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen disi krokante. Ju bëftë mirë!