MENU
klinika

"Receta e mamit"

Qofte me gjizë deleje, shijojnë për mrekulli!

20.02.2020 - 15:33

Koha e përgatitjes: 5 minuta

Koha e gatimit: 10 minuta

Receta për: 4 persona
Ju bëftë mirë dhe ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!

INGREDIENTËT

  • 50 gram galetë
  • 2 vezë
  • 500 gram gjizë deleje
  • 100 gram parmigiano
  • Trumzë e grimcuar
  • Kripë, piper
  • Hudhër pluhur

UDHËZIMET

  1. Në një enë shtoni gjizën. Nëse e keni pa kripë, rregullojeni shijen duke ia shtuar vetës.
  2. Shtoni vezët, djathin, hudhrën, trumzën, pak kripë e piper.
  3. I përzieni me dorë dhe formoni disa toptha të vegjël me dorë.
  4. I kaloni tek ena ku keni galetën, i lyeni mirë para e mbrapa.
  5. Pas kësaj i vendosni në një tavë, ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
  6. I fusni në furrë për 8-10 minuta në temperaturë 200 gradë. Ju bëftë mirë!