MENU
klinika

“Receta e mamit”

Receta për tortellinit më të shijshme me pana dhe kërpudha!

05.02.2020 - 11:55

Nëse ju gjenden tortelini në shtëpi dhe nuk keni asnjë ide se si mund t’i gatuani ato, atëherë ju sjellim një recetë të thjeshtë të përgatitjes së tyre e cila ju merr pak kohë.

Përbërësit:

  • 400 gr tortelini
  • 200 ml pana
  • 300 gr kërpudha
  • 100 ml qumësht
  • 1 thelpi hudhër
  • 1 tufë majdanoz
  • ½ koncentrat (viçi)
  • Djathë kaçkavall
  • Kripë
  • Piper i zi

Përgatitja:

  • Fillimisht pastroni kërpudhat dhe prejini ato në copa të copa mesatare.
  • Ndërkohë, shtoni tortelinit në një tenxhere me ujë dhe kripë dhe vendosini të ziejnë në temperaturë mesatare.
  • Shtoni në një tigan qumështin, panën, majdanozin dhe hudhrën e prerë imët. Më pas hidhni në të kërpudhat dhe koncentratin me mish viçi dhe përziejini mirë të gjithë përbërësit.
  • Ndërkohë që ata ziejnë për rreth 15 minuta në temperaturë të ulët,  largoni tortelinit nga zjarri dhe kullojuni ujin e tepërt me anë të një kullese.
  • Hidhni pak kripë dhe piper në tiganin ku keni përgatitur salcën me kërpudha dhe largojeni më pas nga zjarri.
  • Shtoni në të tortelinit e ziera dhe përziejini mirë ato që të kombinohen me salcën plotësisht.
  • Sipas dëshirës, mund t’i servirni edhe me djathë kaçkavall.