28.02.2020 - 16:16
Receta për: 5 persona
E ngjashme me xaxiqin, por ka komplet një shije tjetër. Pra akoma edhe më e mirë! Këtë salcë mund ta shoqëroni me të gjitha pjatat tuaja të preferuara, sidomos me supërat, sallatat, patate, kroketa, bukë apo byrek.
INGREDIENTËT
- 2 tufa spinaq
- 2 gota kos grek
- 2 thelpi hudhër e grimcuar
- Kripë
- 1 tufë kopër i grimcuar
- 1 grusht arra të thërrmuara
- 3 lugë gjelle vaj ulliri
UDHËZIMET
- Lani spinaqin me dorë. Shtrydheni mirë. E copëtoni me duar dhe e vendosni për ta skuqur në një tigan me pak vaj ulliri.
- I shtoni kripë dhe e lini në zjarr derisa të zbutet tërësisht e t’i bjerë volumi.
- Ndërkohë në një tas përzieni kosin me hudhrat, shtoni arrat, spinaqin.
- I shtoni edhe kopër.
- E servirni në pjata duke i shtuar pak vaj ulliri sipër.