19.02.2020 - 22:11
Kjo recetë omëlete franceze është shumë e thjeshtë për t’u përgatitur. Mbushur me djathë dhe proshutë, ajo ka vërtetë një shije të mrekullueshme, ideale për një mëngjes të shëndetshëm.
Përbërësit
- vezë
- 2 lugë gjelle ujë
- 1/8 lugë gjelle kripë
- piper i zi
- 1 lugë gjelle gjalpë
- 1/4 gotë djathë
- 1/4 gotë proshutë (e copëtuar)
Përgatitja
- Shtoni vezët, ujin, kripën dhe piperin e zi në një tas të vogël. Përziejini mirë të gjithë përbërësit që të kombinohen plotësisht me njëri – tjetrin.
- Copëtoni djathin dhe proshutën dhe shtojini në një tas.
- Ndërkohë, në një tigan shtoni gjalpin dhe vendoseni në zjarr të shkrijë në temperaturë mesatare.
- Shtoni në të masën e përgatitur me vezë dhe lëvizni ngadalë skajet e omëletës në mënyrë që vezët e pagatuara të prekin sipërfaqene e nxehtë.
- Në gjysmën e vezëve shtoni masën me djathë dhe proshutë. Më pas, paloseni omëletën, dhe vendoseni në pjatë me kujdes.
- Serviret e ngrohtë.