01.02.2020 - 08:19
Receta për: 4 persona
Me uljen e temperaturave specat me gjizë janë një ndër recetat më të mira që mund të përgatisni këto kohë. Ato do ju hapin oreksin dhe do të kënaqin shijet e të gjithë familjes suaj!
INGREDIENTËT
- 10 speca
- 250 gram djathë
- 100 gram gjizë
- 2 lugë gjelle kos
- 1 litër qumësht
- 1 lugë kafe kripë
- 4-5 lugë gjelle kos
UDHËZIMET
- Lani mirë specat, i hiqni bishtat dhe farat. Në një enë përzieni djathin, gjizën dhe kosin. I trazoni mirë dhe mbushni me të specat.
- Merrni një kavanoz qelqi dhe vendosni njëra pas tjetrës specat e mbushura. Ngjeshini mirë me dorë.
- Në një tenxhere vendosni qumështin për t’u ngrohur. Shtoni edhe 5 lugë gjelle kos dhe e përzieni mirë.
- Masën ia shtoni specave dhe e mbyllni mirë enën. E lini në kuzhinë në temperaturën e ambientit dhe të nesërmen i ruani në frigorifer.
- Pas 2 javësh specat janë gati për t’u konsumuar.