MENU
klinika

"Receta e mamit"

Supë krem spinaqi, një “minierë” e vitaminës C

24.02.2020 - 16:46

Koha e përgatitjes: 10 minuta 

Koha e gatimit: 30 minuta

Receta: 4 persona
Forconi imunitetin tuaj me recetat e duhura. Dhe ku ka më mirë sesa një supë me spinaq në këtë drejtim?

INGREDIENTËT

  • 500 gram spinaq
  • 1 qepë e njomë
  • 2 thelpi hudhra
  • 1 tufë kopër
  • 1 tufë majdanoz
  • 1 limon
  • Kripë, piper
  • Vaj ulliri

UDHËZIMET

  1. Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e njomë të grirë imët.
  2. Shtoni spinaqin që duhet ta keni larë dhe shtrydhur mirë.
  3. I përzieni vazhdimisht duke i shtuar kripë dhe piper dhe hudhrat e grimcuara.
  4. Tani shtoni 4 gota lëng perimesh ose 4 gota ujë dhe 1 vegetë perimesh.
  5. E lini sa supa të marrë një valë.
  6. Më pas e hiqni nga zjarri dhe i kaloni sipër një blender dore për ta bërë kremoze.
  7. I shtoni koperin e grimcuar dhe majdanozin. Provojeni për kripën.
  8. E lini edhe për 5 minuta të tjera në zjarr dhe më pas e shërbeni të ngrohtë. Ju bëftë mirë!