MENU
klinika

"Receta e mamit"

Bukë me hudhra e rikota

16.03.2020 - 15:27

Koha e përgatitjes: 5 minuta

Koha e gatimit: 25 minuta

Receta për: 9 persona
Krokante, kremoze, e shijshme dhe një kombinim fantastik i hudhrave me djathin. Mos e lini pa provuar këtë recetë!

INGREDIENTËT

  • ½ filxhan me gjalpë pa kripë
  • 1/3 filxhan me vaj ulliri
  • 1 ½ lugë gjelle me hudhër të freskët të grimcuar
  • 1 bukë e bardhë rrumbullake, prerë në kubik të vegjël
  • ½ filxhan me djathë të grirë parmixhano
  • 1 filxhan çaji me rikota të freskët
  • Pak majdanoz të freskët për servirje

UDHËZIMET

  1. Parangrohni furrën në 200 gradë celsius. Fusni brenda një tavë, ku keni shtruar më parë një letër kuzhinë dhe e keni spërkatur me vaj ulliri.
    Në një tigan në zjarr mesatar kombinoni gjalpin, vajin e ullirit dhe hudhrat. I përzieni derisa gjalpi të shkrirë tërësisht.
  2. Bukën e prerë në kubik të vegjël e lini në një tas të madh. Sipër i shtoni masën me gjalpë që përgatitët dhe i përzieni mirë me dorë.
  3. Më pas i kaloni tek tava që kishit në furrë dhe i lini të piqen për 10 minuta.
  4. Prisni derisa të bëhen krokante dhe të marin një ngjyrë kafe të artë në sipërfaqe.
  5. Nxirreni bukën nga furra dhe e spërkasni menjëherë me djathë parmixhano, duke i përzierë sërish të gjitha me dorë aty në tavë.
    Tani e kaloni masën në një pjatancë të madhe. Mos harroni t’i shtoni sipër rikotën dhe pak majdanoz të freskët. Ju bëftë mirë!