27.03.2020 - 16:44
Receta për: 4 persona
INGREDIENTËT
- 400 gram patate
- 50 gram bukë e thekur e grirë
- 50 gram djathë grana
- 6 vezë
- kripë, piper
- vaj ulliri ekstra i virgjër
- rigon i freskët
- Për të lyer tepsinë: Vaj ulliri ekstra i virgjër
- bukë e thekur e grirë
UDHËZIMET
- Lani dhe qëroni patatet. Pritini fillimisht në feta të trasha e më pas në kubikë të vegjël. Në një tas rrihni vezët, shtoni kripë dhe piper sipas dëshirës.
- Shtoni dhe bukën e thekur të grirë, djathin Grana të grirë, pak rigon si dhe patatet e prera në kubikë.
- Merrni një tepsi me anë të larta, lyejeni me vaj, hidhni një shtresë buke të thekur të grirë dhe shtoni përbërjen në të.
- Piqeni fritatën në furrë të parangrohur në 170 gradë për 50 minuta.
- Kur të ketë marrë ngjyrën e dëshiruar në sipërfaqe, hiqeni nga furra, lëreni të vaket dhe shërbejeni të prerë në copa.