MENU
klinika

"Receta e mamit"

Gjokse pule të mbushura me domate të thara dhe spinaq

03.03.2020 - 15:12

Koha e përgatitjes: 15 minuta 

Koha e gatimit: 30 minuta

Receta për: 4 persona
Pothuajse e pamundur, t’i thuash “Jo” kësaj recete!

INGREDIENTËT

  • 4 gjokse pule
  • 1 tufë spinaq i freskët
  • Për marinimin e mishit të pulës:
  • 1 lugë çaji spec i kuq pluhur
  • ½ lugë çaji kripë
  • ½ lugë çaji piper të zi pluhur
  • 1 lugë gjelle qepë pluhur
  • Për mbushjen:
  • 1 filxhan me djathë të grirë mozzarella
  • ½ filxhan me domate të thara
  • ¼ filxhan me borzilok të freskët
  • ½ filxhan me boronica të thara
  • Për marinimin e jashtëm: Kripë, piper të zi
  • 1 lugë gjelle lëng limoni
  • 1 lugë gjelle hudhër pluhur
  • ½ lugë çaji spec i kuq pluhur
  • 1 lugë çaji qepë pluhur

UDHËZIMET

  1. Ndani gjokset e pulës përgjysmë dhe i marinoni me erëzat e specifikuara tek përbërësit.
  2. Nga njëra anë e gjoksit të pulës vendosni disa gjethe spinaqi.
  3. Ndërkohë në një tas përzieni të gjithë përbërësit për mbushjen. I përzieni mirë dhe më pas vendosni nga 3 lugë gjelle tek secili gjoks pule.
  4. I mbyllni mirë me dorë dhe i ngjeshni. Mund t’i fiksoni edhe me spango ose me stikadent.
  5. I vendosni për t’i skuqur në një tigan me pak vaj luledielli. Skuqini mirë për 5 minuta nga të dyja anët.
  6. Më pas i vendosni në një tavë. Sipër i shtoni salcën marinuese dhe i fusni në furrë të piqen për 30 minuta në temperaturë 200 gradë.
  7. Shijojini të ngrohta!