MENU
klinika

"Receta e mamit"

Karkaleca të zhytura në salcë limoni me mustardë

04.03.2020 - 18:59

Koha e përgatitjes: 10 minuta 

Koha e gatimit: 20 minuta

Receta për: 4 persona
Si thoni për disa karkaleca që do ju bëjnë të lëpini gishtat?

INGREDIENTËT

  • 250 gram karkaleca
  • 1 lugë gjelle mustardë
  • 1 filxhan kafe me lëng limoni
  • 4 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë gjelle verë të bardhë
  • 1/2 filxhan kafe me ujë
  • kripë, piper

UDHËZIMET

Qëroni mirë karkalecat dhe i lani me ujë të bollshëm.

I vendosni në një tigan me pak vaj për t’i skuqur nga të dyjat anët.

I shtoni pak kripë, piper.

Sapo të skuqen i shtoni mustardën e përzierë paraprakisht me ujë dhe lëngun e limonit.

I përzieni mirë dhe i lini përreth 5 minuta në zjarr dhe sapo salca të trashet pak e fiksni sobën.

Shijojini të ngrohta, krahas sallatës suaj së preferuar!