MENU
klinika

"Receta e mamit"

Një tortë si lazanja, të lutem!

13.03.2020 - 15:11

Koha e përgatitjes: 20 minuta

Koha e gatimit: 45 minuta

Receta për: 10 persona

INGREDIENTËT

  • 450 gram mish të grirë
  • 1 lugë çaji kripë
  • 1 lugë çaji piper
  • 425 gram salcë domatesh
  • 85 gram pastë domatesh
  • 425 gram djathë rikota
  • 3 lugë gjelle vaj ulliri
  • ½ qepë
  • 4 thelpi hudhra
  • 10 gram borzilok
  • 1 vezë të madhe
  • 50 gram djathë parmexhano
  • 30 petë të gatshme lazanja
  • 200 gram mozarela të grirë
  • Për salcën e beshameli nevojiten: 2 lugë gjelle gjalpë pa kripë, 2 lugë gjelle miell, 360 ml qumësht, 30 gram djathë parmexhano, borzilok të freskët .

UDHËZIMET

  1. Ngrohni furrën në 190 gradë celsius.
  2. Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën, hudhrat dhe më pas shtoni mishin e grirë. Shtoni kripë dhe piper.
  3. Shtoni salcën e domateve, pastën e domateve dhe i trazoni vazhdimisht.
  4. Në një enë bashkoni rikotën, borzilokun, vezën dhe djathin parmexhano të grirë imët. I përzieni me ndihmën e një luge.
  5. Tani merrni një tas prej alumini, e lyeni me vaj ulliri dhe shtroni në të petat e lazanjës. FIllimisht i vendosni anash dhe pastaj në qendër. Pra i gjithë tasi duhet mbuluar me petët e lazanjës.
  6. Vendosni një shtresë me mozarela, dy lugë nga salca e mishit dhe pastaj petat e tjera të lazanjës. Shtoni rikotën, përhapeni me një lugë dhe përsëri petat e lazanjës. Përsëriteni këtë gje dy herë. Në fund vendosni dy lugë nga salca me mish të grirë dhe mbyllni petat e lazanjës që dalin jashtë tasit.
  7. E fusni në furrë për 45 minuta.
  8. Tani përgatisni beshamelin duke skuqur gjalpin, miellin. I trazoni shpejt dhe gradualisht shtoni qumështin. I përzieni derisa masa të trashet plotësisht. Shtoni gjithashtu pak kripë dhe piper.
  9. Pasi lazanja të jetë gati e nxirrni nga furra dhe i shtoni sipër beshamelin. Në fund edhe pak borzilok dhe kjo pjatë super e shiijshme është gati për ju!