MENU
klinika

"Receta e mamit"

Penne me mish pule dhe limon

10.03.2020 - 15:44

Koha e përgatitjes: 10 minuta 

Koha e gatimit: 10 minuta

Receta për: 4 persona
Nëse ende se ke menduar çfarë të gatuash për drekë, ja tek e ke një opsion fantastik!

INGREDIENTËT

  • 100 ml lëng pule
  • 200 ml krem pana
  • 3 lugë gjelle parmigiano i grirë
  • 2 lugë gjelle majdanoz i grirë
  • 320 gram makarona penne
  • 500 gram fileto pule
  • Kripë dhe piper i zi
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 qepë e vogël
  • 2 lugë gjelle lëng limoni
  • 1 lugë çaji lëkurë limoni
  • djathë mozzarella

UDHËZIMET

  1. Vendosim 2 lugë gjelle vaj në tigan dhe sa të ngrohet shtojmë fileton e pulës të prerë në shirita.
  2. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi. Kaurdisim mishin derisa të zverdhet. Largojmë mishin nga tigani.
  3. Shtojmë në tigan dhe 1 lugë gjelle vaj, shtojmë qepën të grirë shumë imët, e kaurdisim derisa të zbutet.
  4. E shuajmë me 2 lugë gjelle lëng limoni, 1 lugë kafe lëkurë limoni, 1 filxhan kafe lëng pule, panën dhe e lëmë të valojë duke shtuar 3 lugë gjelle parmigiano të grirë dhe kripë e piper të zi, majdanozin e grirë hollë dhe mishin e pulës të skuqur. I përziejmë mirë të gjitha.
  5. Shtojmë makaronat gjysmë të ziera, i shtrojmë në një tavë dhe mbi makaronat hedhim mozzarellën e copëtuar dhe pak parmigiano.
  6. E vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius, për 15 minuta.
  7. Në fund shtojmë sërish pak majdanoz dhe e servirim. Ju bëftë mirë!