10.03.2020 - 15:40
Receta për: 6 persona
Ky puding ndryshon nga ato që jemi mësuar të hamë zakonisht, pasi piqet në furrë. Detajet i gjeni tek receta!
INGREDIENTËT
- Për bananet:
- 100 gr gjalpë
- 100 gr sheqer kaf
- 2 banane
- Për brumin:
- 100 gr gjalpë
- 150 gr sheqer kaf
- 2 bustina vanilje
- 1 kokërr vezë
- 1 filxhan miell
- 1 lugë çaji pluhur pjekës
- ½ filxhan arrë kokosi
- ½ filxhan qumësht
- ¼ lugë çaji arrë moskat
UDHËZIMET
- Në një tigan hedhim gjalpin dhe sheqerin. E përziejmë derisa gjalpi të shkrijë dhe sheqeri të karamelizohet lehtë.
- Në një tavë hedhim sheqerin e karamelizuar dhe mbi të vendosim bananet të prera në mes përsëgjati.
- Në një tas përziejmë gjalpin me sheqerin dhe vezën. Më pas shtojmë vaniljen, miellin e trazuar me pluhurin pjekës, arrën e kokosit, arrën moskat dhe qumështin.
- E trazojmë mirë brumin dhe e shtojmë në tavë mbi shtresën me banane.
- E vendosim pudingun në furrë të piqet në temperaturën 180 gradë Celsius për 30-35 minuta.