30.03.2020 - 15:32
Receta per: 4 persona
Nuk do t’u rezistoni shijes së tyre!
INGREDIENTËT
- 4 lugë miell 0
- 4 lugë miell misri
- 100 gr parmigiano
- 250 gr gjoks pule
- 150 gr salsiçe derri
- 3 vezë
- 3 feta bukë
- 1 gotë qumësht
- Piper
- Pak majdanoz
- Kripë
- 50 gr ullinj
- Vaj ulliri
UDHËZIMET
- Lani majdanozin, hiqini bishtat dhe pritni gjethet imët.
- Vendosni fetat e bukës në gotën me qumësht dhe pasi ta kenë thithur atë, shtrydhini dhe përziejini me mishin e grirë të pulës, mishin e salsiçeve të cilave u keni hequr cipën e i keni shtypur me pirun.
- Shtoni një vezë, 100 gr parmigiano, ullinjtë e grirë imët, kripën, piperin e majdanozin. Rrihni vezët e mbetura.
- Merrni një lugë sa masa e qofteve dhe me duar jepini formën e topit në madhësinë e një arre.
- Kështu veproni me gjithë brumin. Kalojini qoftet në miellin e bardhë e më pas në miellin e misrit.
- Skuqini në vaj të bollshëm derisa të marrin ngjyrë të artë dhe shërbejini të nxehta.